Domov arrow Aktualno arrow Prispevek društva PO MOČ k varnejšemu in urejenemu okolju.
Prispevek društva PO MOČ k varnejšemu in urejenemu okolju. Natisni E-pošta

Sredi vročega julijskega dne smo se z Društvom za pomoč zasvojenim in njihovim bližnjim PO MOČ Sežana namenili v čistilno akcijo v Sežani, kjer smo pobirali odvržene igle na treh lokacijah ter pripomočke, ki spadajo zraven.

Igle smo zasledili v gozdičku, ki stoji zraven gasilskega doma ter na dveh lokacijah v bližini pokopališča. Skupaj smo nabrali okrog 50 igel, ki so odvržene ležale na tleh.

Uporabnike pozivamo, naj igle, brizgalke in ostali pribor, ki je prišel v stik s krvjo (alkoholne robčke, filtre), po uporabi odvržejo v kontejner za rabljen pribor, ki se nahaja tudi na društvu Po moč, Ulica 1. maja št 1, Sežana (manjši kontejner je mogoče brezplačno dobiti na društvu) ali pa vsaj poskrbijo, da bodo igle in brizgalke varno odvržene (uporabljena igla zažgana po celi dolžini in nastavku za iglo ali pa po zaprtju s pokrovčkom prelomljena ter v obojem primeru odvržena v plastenko ali kartonsko embalažo od napitkov).

Tako bomo preprečili nevarnosti in možnosti okužb ter tudi našo zeleno okolico ohranili čisto.

Čistilna akcija se je lepo iztekla in z veseljem se bomo podali v še kakšno akcijo, kadar bo potrebno.

Če opazite odvržene igle, lahko to sporočite na e-mail društva PO MOČ: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali telefonsko številko 05/7302 120.

drustvo_csi_v_gozdu_048
drustvo_csi_v_gozdu_059